Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g amêndoa s/ pele
- 60 g miolo de noz
- 300 g açúcar amarelo
- 250 g água
- 250 g azeite
- 120 g mel
- 15 g canela em pó
- 15 g erva-doce
- 30 g vinho do Porto
- 500 g farinha tipo 65
- Açúcar q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 450.5 kJ / 107.7 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Queijadinhas de leite
1h
Coscorões
2 Std. 30 Min
Folar de erva-doce
24 Std.
Arroz doce
1h
Torta de laranja
30 Min
Broas da estremadura
30 Min
Azevias de batata-doce e amêndoa
2 Std.
Broas de Natal
1 Std. 15 Min
Azevias de grão
50 Min
Broas castelares
2 Std. 15 Min
Ferraduras
1h 35min
Tigelada familiar
1 Std. 10 Min