Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g caramelos de leite (10 unid. aprox.)
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 50 g manteiga, mas q.b. p/ untar
- 3 ovos
- 50 g açúcar
- 15 g farinha
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1616.6 kJ / 386.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 91.5 mg
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Bombons de gelado de menta
14 Std.
Tarte de chocolate e praliné
1h 15 min
Tacos gelados
5h
Petit Gateaux de frutos secos e chocolate
25 min
Blättertorte
2h
Soufflé de chocolate
45min
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 godz. 30 min
Fondant de chocolate
15min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Vulcões de chocolate com chocolate branco
25 min
Marquise de chocolate
3h