Azevias de batata-doce e amêndoa

Azevias de batata-doce e amêndoa

4.2 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
25 unidades

Składniki

Massa
  • banha
    50 g
  • água
    100 g
  • aguardente
    50 g
  • farinha tipo 65
    250 g
  • sal
    ½ c. chá de
Recheio
  • amêndoa s/ pele
    50 g
  • água mais q.b. p/ pincelar
    500 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • batata-doce cortada em cubos
    250 g
  • açúcar mais q.b. p/ envolver
    200 g
  • canela em pó mais q.b. p/ envolver
    1 c. chá de
  • limão só a raspa
    1
  • Farinha q.b. p/ polvilhar
  • Óleo q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 114 kcal / 0 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...