Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe de trigo)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água
Bolo do caco
- 1150 g água
- 2 c. chá de sal
- 1 dente de alho pequeno
- 150 g batata-doce cortada em pedaços
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3812 kJ / 912 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 190 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mil-folhas de café
35min
Mil-folhas de chocolate e caramelo
3h 50min
Pão ralado
24h
Gelado de caramelo salgado
14h
Queijadas de requeijão
30min
Gelado de caramelo com crocante
8h
Piza Vénus
1 Std.
Molho holandês de pimento vermelho e paprika
15 Min
Gelado de nata com chocolate
8h 45min
Filetes de perca em cesto de alface com molho de feta e limão
35min
Molho de cogumelos e vinho branco
30min
Churros com chocolate quente
45min