Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe de trigo)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água
Bolo do caco
- 1150 g água
- 2 c. chá de sal
- 1 dente de alho pequeno
- 150 g batata-doce cortada em pedaços
- 350 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3812 kJ / 912 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 190 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ovos-moles de 12 gemas
40min
Gelado de nata com cobertura de manga
8 Std. 50 Min
Arroz jasmine
35min
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1u.
Duchesses
2u.
Gelado de manjericão
8h 15 min
Bacalhau em sous-vide com molho de aneto e puré de pimentos assados
1u. 20min
Crepes com molho de laranja
25min
Piza de alho assado com brócolos e mozarela
1h 25min
Massa de pizza
1u.
Massa folhada rápida
2u.
Ovos-moles de Aveiro
50min