![Brotfrikadellen Brotfrikadellen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AD8F6853-4926-4D97-B75C-F6D7FEACDA07/Derivates/d5f0e656-6271-4898-bffd-b5060e5ab41a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Fladenbrot, altbacken, in Stücken
- 190 g Milch
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Stängel Dill
- 2 Frühlingszwiebeln (ca. 60 g), in Ringen (5 mm)
- 200 g Feta
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Paprika rosenscharf
- Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Frikadellen aus Brotresten
45 Min
Sauerkraut-Blechkuchen
1h 10min
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1h
Brot-Puffer
30 分钟
Strudel mit Sauerkrautfüllung
1h 30 min
Sauerkraut-Kartoffel-Puffer
1h
Omas Fingerbaunkerl (Schupfnudeln aus dem Backofen)
5h 30 min
Rote Brötchen aus dem Varoma®
2óra 10p
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1h
Knödelteig-Schnitten
35 Min
Brotknöpfle
35 Min
Käseecken zum Zupfen
1óra 50p