Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Fladenbrot, altbacken, in Stücken
- 190 g Milch
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Stängel Dill
- 2 Frühlingszwiebeln (ca. 60 g), in Ringen (5 mm)
- 200 g Feta
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Paprika rosenscharf
- Butterschmalz zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 638 kJ / 152 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Frikadellen aus Brotresten
45 Min
Blumenkohl-Käse-Patties
30min
Reisbratlinge mit Apfel-Radieschen-Quark
2 Std.
Sauerkraut-Kartoffel-Puffer
1小时
Kartoffelpizza
1 Std. 10 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
1小时
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2 Std.
Brot-Puffer
30min
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1小时
Pilzfrikadellen
25min
Nudelpuffer mit Radieschenquark
1小时
Brotknöpfle
35min