Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 克 水
- 1 茶匙 鹽
- 2 茶匙 油
- 300 克 劍筍, 洗淨、去除根部
- 2 粒 蒜頭
- 1 枝 新鮮紅辣椒, 切段
- 10 克 薑
- 1 枝 蔥, 切段
- 150 克 豬絞肉
- 1 茶匙 米酒
- 1 大匙 辣豆瓣醬
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 594 kJ / 142 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 1.3 g