Wersje kompatybilne
Habermus - warmer Dinkelbrei nach Hildegard von Bingen
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Mandeln, blanchiert
- 1 Apfel, in Stücken
- 1 Birne, in Stücken
- 1 EL Ghee
- 1 TL Zimt
- 800 g Milch
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Muskat, gerieben
- 250 g Dinkelflocken
- 2 EL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 404 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warme Hafercreme mit gedämpften Birnen
20 Min
Buchweizen-Porridge
30min
Apfelmüsli
5 Min
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
50min
Frühstücksgerste Apfel-Karotte
30min
Orangen-Porridge mit Marillenmus
30min
Herbstlicher Buchweizenbrei
4h 15min
Frühstücksbrei
10 Min
Gewürz-Porridge
20 Min
Couscous-Frühstück
25 Min
Goldene-Milch-Porridge
15 Min
Buchweizen-Apfel Müsli
8h