
Urządzenia i Akcesoria
Zitronen-Curry-Hähnchen zu Reis
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft2 Stängel
-
Öl20 g
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgerieben1
-
Salz¼ TL
-
Curry mild1 TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen¼ TL
-
Paprika rosenscharf¼ TL
-
Hähnchenbrustfilet in Würfeln (ca. 3 cm)500 g
-
Wasser1200 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Basmati-Reis250 g
-
Möhren in Scheiben (ca. 5 mm)300 g
-
Frühlingszwiebel in Ringen (5 mm)100 g
Currysauce
-
Knoblauchzehe1
-
Sahne100 g
-
Sojasauce20 g
-
Speisestärke30 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Curry mild1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
556 kcal /
2325 kJ
Białko
37 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
4.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 6/2015
22 Przepisy
Niemcy
Niemcy