Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g água
- 30 g mel
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 600 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- 60 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 24 pés de alecrim
- Flor de sal q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 502.8 kJ / 120.2 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 98.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de abacaxi
45 Min
Salada de frango, pêssego e espinafres com noz
20min
Salada de batata com vinagrete de ervas - TM6
45 Min
Doce de uvas e frutos secos
50 Min
Salada de batata e pepino
35 min
Ervilhas com hortelã
30min
Bombons de morcela com maçã
40 Min
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1 Std.
Tisana de hortelã, erva-doce e limão
10 Min
Gomas de limão e gengibre
1h 30min
Tisana fria de hortelã, limão e laranja
1 Std. 10 Min
Queques de chouriço
30min