Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 350 g farinha
- 1 ovo
- 120 g manteiga
- 60 g água de flor de laranjeira
Recheio
- 230 g açúcar
- 200 g amêndoa s/ pele
- 20 g água de flor de laranjeira
- 1 clara de ovo
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 596.9 kJ / 142.7 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5.6 mg
Alternatywne przepisy
Bolinhas de carne, salada de tomate e coentros
25 Min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Quindão
1h 5min
Bolo de abóbora de Halloween
Brak ocen
Gelado de chocolate
12 Std.
Gelado mascarado
8 Std.
Tzatziki
20 min
Gelado de iogurte com molho de caramelo
6 Std.
Pavê de acerola
2u.
Queijo
50 min
Ricotta
50 min
Maçapão
5 min