Kirschkuchen mit Vanillecreme

Kirschkuchen mit Vanillecreme

4.4 294 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Weizenmehl, glatt
    430 g
  • Feinkristallzucker
    170 g
  • Zitronenschale gerieben
    2 TL
  • Backpulver
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Margarine in Stücken, , etwas mehr zum Einfetten
    190 g
  • Wasser
    90 g
  • Sojadrink
    500 g
  • Vanillezucker
    1 Päckchen
    1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Vanillepuddingpulver
    1 Päckchen
  • Marzipanrohmasse in Würfeln (1 cm)
    150 g
  • Kirschen entkernt, frisch oder aus dem Glas, abgetropft
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 618 kcal / 2588 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...