Urządzenia i Akcesoria
Kirschkuchen mit Vanillecreme
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, glatt430 g
-
Feinkristallzucker170 g
-
Zitronenschale gerieben2 TL
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
-
Margarine in Stücken, , etwas mehr zum Einfetten190 g
-
Wasser90 g
-
Sojadrink500 g
-
1 TL Vanillezucker, selbst gemachtVanillezucker1 Päckchen
-
Vanillepuddingpulver1 Päckchen
-
Marzipanrohmasse in Würfeln (1 cm)150 g
-
Kirschen entkernt, frisch oder aus dem Glas, abgetropft350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
2588 kJ /
618 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Veganer Kirsch-Käsekuchen
5 godz.
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Pfirsichtarte (vegan)
2 godz.
Spinat-Tomaten-Quiche
1 godz. 45 min
Himbeer-Pfirsich-Torte
4 godz.
Vegane Vanille-Preiselbeer-Torte
4 godz. 30 min
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Kokoskuchen (vegan)
50 min
Vegane Mandeltorte
9 godz. 30 min
Nuss-Kokos-Schnitten (vegan)
1 godz. 15 min
Zupfkuchen
7 godz. 10 min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkohl
2 godz. 20 min