Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reisbratlinge
- 300 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Vollkornreis
- 1200 g Wasser
- 100 g Gouda, in Stücken
- 2 Eier
- 100 g Haferflocken, fein
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
Apfel-Radieschen-Quark und Fertigstellung
- 100 g Radieschen
- 100 g Apfel, geviertelt
- 250 g Magerquark
- 20 g Olivenöl
- 20 g Schnittlauch, in Röllchen
- 1 TL Senf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1200 kJ / 287 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Bratlinge
45min
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Kartoffel-Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Knödelteig-Schnitten
35min
Reisbällchen
25 min
Blumenkohl-Käse-Patties
30min
Kartoffel-Möhren-Waffeln
30min
Porree-Schinken-Taler
2h 10min
Porree-Käse-Kaiserschmarrn
50 Min
Avocado-Linsen-Bratlinge mit Sour Cream
1h 10min
Hirsepuffer
1h 10min
Gemüsepuffer vom Backblech
40min