Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Öl, geschmacksneutral
- 75 g Milch, Zimmertemperatur
- 1 - 2 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- ¼ TL Salz, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 TL Estragonsenf
- 1 TL Zitronensaft
- 1 EL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 837 kJ / 200 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 67 mg
Alternatywne przepisy
Tomatencremesuppe (XXL)
40 min.
Kernölmayonnaise
10 min.
Smoky Aioli
15 min
Erdbeereis
5 Min
Paprika-Cashew-Dip
15 min
Karottensuppe nach Moro
1h 45 min.
Knoblauchgrundstock
1h
Zitronenlimonade mit Crushed Ice
5 Min
Apfelkren
40 min.
Schnittlauchsauce
10 min.
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Schneller Schokokuchen mit weichem Kern
30min