Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g água
- 1 c. chá de açúcar amarelo
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 100 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 700 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de sal
- 2 c. chá de orégãos
- 120 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 latas de sardinha em molho de tomate cortadas em metades
- 2 c. chá de flor de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1 godz. 20 min
Bola de alheira com espinafres
1 Std. 10 Min
Pãezinhos de queijo
2h
Pãezinhos aromatizados
2h
Trança
2 Std. 20 Min
Galete de tomate
45 Min
Queijo com doce de pimentos
1sa
Fogaça
3h
Fritata a vapor com ervilhas e salmão fumado
45 Min
Regueifa da Páscoa
3 Std. 15 Min
Pão com pesto
2 Std. 5 Min
Focaccias
2h