![Quittengelee Quittengelee](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3432d6f5859b8305bc3d4607d91b8e7e/Derivates/2fa321043e29b9aa4d9dd59c722f85a9f69e7d00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Quitten, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 50 g Zitronensaft
- 600 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Quitten-Kompott
1u. 20min
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30min
Quittenlikör
25min
Johannisbeer-Ketchup
1u. 30min
Apfelgelee aus ganzen Äpfeln
4 Std.
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 Std. 20 Min
Zwetschgenmus
1u.
Rhabarber-Vanille-Sirup
1u.
Waldfrucht-Gelee
35min
Wassermelonen-Himbeer-Konfitüre
30min