Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Quitten, entkernt, in Stücken (3 cm)
- 50 g Zitronensaft
- 600 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1700 kJ / 406 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Aprikosen Konfitüre
45min
Süß-sauer eingelegte Mirabellen
20min
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30 Min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min
Quittenchutney
55 λεπτ.
Quitten-Kompott
1 Std. 20 Min
Quittenlikör
25min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30 Min
Zwetschgenmus
1 Std.
Pflaumen-Lebkuchen-Konfitüre
45min
Orangenkonfitüre
45min