Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de granos de maíz palomero
- 50 g de almidón de tapioca, (mandioca) o fécula de tapioca
Masa de levadura
- 100 g de agua mineral
- 30 g de levadura prensada fresca
- 50 g de harina sin gluten panificable
- 1 cucharadita de azúcar
Resto
- 300 g de agua mineral
- 50 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de ajonjolí
- 100 g de harina sin gluten
- aceite de oliva extra virgen, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 854 kJ / 204 kcal
- Białko
- 5.25 g
- Węglowodany
- 24.38 g
- Tłuszcz
- 9.54 g
- Błonnik
- 4.28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecitos de calabaza de castilla (sin gluten)
1 Std.
Panqué de plátano (vegano y sin gluten)
1 Std. 30 Min
Pan de caja sin gluten
2h
Panqué de zanahoria y coco sin gluten
1 Std. 30 Min
Pan de molde sin gluten
14h
Pan de caja sin gluten
2h
Pan sin gluten
1h 40min
Panettone con chocolate y naranja
3 Std.
Gelatina de café y almendras
1 Std. 15 Min
Baguette sin gluten
1 Std.
Pan de soja verde, maíz y garbanzos (sin gluten)
3 Std.
Harina de mijo, arroz y sarraceno (sin gluten)
5 Min