Arroz de bacalhau e queques de maçã

Arroz de bacalhau e queques de maçã

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 doses

Składniki

  • maçã c/ casca, cortada em pedaços
    150 g
  • açúcar
    100 g
  • limão (raspa e sumo)
    1
  • manteiga
    100 g
  • ovos
    2
  • farinha p/ bolos
    120 g
  • fermento p/ bolos
    1 c. chá de
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • água
    2100 g
  • vinagre
    50 g
  • dentes de alho
    4
  • coentros cortados em pedaços
    15 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    70 g
  • cebola cortada em fatias largas
    170 - 200 g
    170 - 200 g cebola roxa, cortada em fatias largas
  • tomate em pedaços
    100 g
  • pimento vermelho cortado em pedaços (2 cm aprox.)
    200 g
  • sal
    1 c. chá de
  • caldo de peixe caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de peixe
  • bacalhau demolhado e desfiado
    500 g
  • espinafres descongelados
    400 g
  • arroz agulha
    350 g
  • feijão-encarnado cozido e escorrido
    500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 867.6 mg
Białko 20.5 g
Kalorie 2888 kJ / 690.3 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 86.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...