港式芋頭糕

港式芋頭糕

4.3 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
1 完整食譜

Składniki

  • 在來米粉
    120 克
  • 玉米粉
    10 克
  • 澄粉
    15 克
  • (含料理和蒸煮用)
    940 克
  • 蝦米 先以熱水浸泡
    50 克
  • 乾香菇 先以熱水浸泡
    25 克
  • 廣式臘腸 (港式,約100克),切段
    2 條
  • 芋頭 去皮、切丁(約1公分)
    800 克
  • ¼ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 五香粉
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 新鮮香菜 少許,裝飾用

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 完整食譜

Białko 40.8 g
Kalorie 4273 kJ / 1022 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 15.4 g
Węglowodany 172.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...