豆沙蛋黃月餅

豆沙蛋黃月餅

5.0 5 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 顆

Składniki

麵皮
  • 花生油 或任何植物油
    80 克
  • 轉化糖漿
    180 克
  • 鹼水 (約3克),詳見要訣
    1 茶匙
  • 低筋麵粉 過篩
    320 克
內餡
  • 米酒 或玫瑰露酒
    少許
  • 鹹蛋黃 (生)
    24 顆
  • 紅豆沙 或 烏豆沙、蓮蓉餡
    600 克
  • 高筋麵粉 手粉用
    少許
  • 蛋黃
    1 顆
  • ½ 大匙

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 顆

Sód 37.4 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 936.1 kJ / 223.7 kcal
Tłuszcz 7.1 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...