荷葉糯米雞

荷葉糯米雞

4.0 7 rating
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 3 godz. 50 min
8 人份

Składniki

  • 帶皮雞腿肉 切大塊
    200 克
  • 素蠔油
    1 大匙
  • ¼ 茶匙
  • 1 ½ 茶匙
  • 太白粉
    15 克
  • (含料理和蒸煮用)
    1160 克
  • 黑麻油
    10 克
  • 乾香菇 洗淨泡水,切丁
    15 克
  • 蝦米 洗淨泡水,瀝乾
    20 克
  • 廣式臘腸 (約100克),切片
    1 條
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 長糯米 洗淨,泡水1小時後瀝乾
    320 克
  • 醬油
    1 茶匙
  • 荷葉 洗淨,泡水2小時
    2 張
  • 鹹蛋黃 對半切
    4 顆

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 14.1 g
Kalorie 1340 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...