Sopa do mar

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 doses

Składniki

  • amêijoas
    300 g
  • Água q.b. p/ demolhar
  • sal
    3 c. chá de
  • azeite
    50 g
  • cebola cortada em quartos
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • pimento vermelho cortado em pedaços (4 cm aprox.)
    150 g
  • tomate, maduro cortado em quartos
    300 g
  • vinho branco
    60 g
  • caldo de peixe líquido (ver dica)
    300 g
  • mistura de ervas aromáticas frescas (por exemplo, salsa, tomilho, alecrim)
    1 c. sopa de
  • açafrão
    ½ c. chá de
  • pimenta
    ½ c. chá de
  • folhas de louro
    2
  • argolas de lulas
    200 g
  • camarão cru s/ casca
    400 g
  • mexilhões frescos, limpos
    300 g
  • ervilhas
    100 g
  • salsa, fresca picada
    2 pés de
  • limões cortados em oitavos
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 3249 mg
Białko 46.2 g
Kalorie 1890.1 kJ / 451.8 kcal
Tłuszcz 17.5 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...