Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme de avelã
- 45 g açúcar
- 50 g avelã
- 30 g chocolate p/ culinária
- 35 g manteiga
- 50 g leite
Panquecas
- 250 g leite
- 25 g sumo de limão
- 30 g manteiga
- 1 ovo
- 180 g farinha tipo 65
- 30 g açúcar
- 2 c. chá de fermento p/ bolos
- 1 c. chá de bicarbonato de sódio
- Manteiga q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 504.1 kJ / 120.5 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 123.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo mármore de frutos vermelhos
2 Std.
Licor de poejo
120h 25min
Pão de forma Keto com pesto de abacate, carne e pimentos
Brak ocen
Café com baunilha e caju
Brak ocen
Salada, massa com carne guisada e sobremesa de chocolate de morango
35 min
Tarte de pera e gengibre - TM6
40 min
Rosas salgadas de massa folhada sem glúten
1 godz.
Creme de barrar de café
15min
Tarte de pera e gengibre - TM5
40 min
Café com leite de amêndoa
Brak ocen
Panquecas de chocolate
1 godz.
Licor de morango
2 godz. 15 min