Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 1 TL Zitronensaft
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 621 kJ / 2602 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 144 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25 min
Erdbeerkonfitüre
30min
Pfirsich-Melba-Konfitüre
25 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 Std. 40 Min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20min
Beeren-Mix-Konfitüre
1 godz.
Himbeergelee pur
20min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25 min
Himbeer-Brombeer-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre
25 min