Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g sobras de pão
- 15 g salsa
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 250 g peito de frango cortado em pedaços
- 250 g coxa de frango s/ pele e s/ osso
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g água
- 350 g requeijão em pedaços
- Farinha q.b. p/ panar
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 170 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de camarão
1h 30min
Pastéis de bacalhau
45 Min
Pastéis recheados com carne
2 godz. 15 min
Bolinho de chuva
30min
Pastel de vento
3 Std.
Coxinha de frango
1 Std. 45 Min
Massa para coxinha
30min
Bolo de pamonha doce
55 min
Técnica Penne
Nessuna valutazione
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1 Std.
Croquetes
3 Std.
Bolas de Berlim
2h 40min