Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g amendoins torrados s/ sal
- 140 g manteiga de amendoim
- 30 g chocolate preto (50% cacau) partido em pedaços
- 370 g leite
- 200 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 1 c. sopa de açúcar em pó (opcjonalnie)
- 350 g gelado de chocolate
- 200 g cubos de gelo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2989.9 kJ / 714.6 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 56.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 136.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batido de morango
5 min
Kulfi de manga e açafrão
8 Std.
Cocktail neve
15 min
Batido de tarte de banana e caramelo
15 min
Batido de creme de avelã
15 min
Batido de Chocolate para uma pele brilhante
10 Min
Batido de brownie de chocolate
40 min
Batido de cheesecake de morango
40 min
Batido de bolachas de cacau
5 min
Batido de chocolate
6 min
Batido de tarte de maçã
30min
Batido de banana split
30min