Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marquise
- 6 claras de ovo
- 6 gemas de ovo
- 160 g manteiga
- 30 g açúcar, mais 2 c. sopa p/ as claras
- 300 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Óleo q.b. p/ untar
Molho
- 70 g açúcar
- 3 tiras de casca de laranja
- 250 g leite
- 3 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2121.3 kJ / 507 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 65.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Crepes soufflé
1h 10min
Petit-fours de chocolate branco
3h 30min
Soufflés de chocolate e laranja
45min
Legumes assados no forno com presunto
50min
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1h
Rolo de agrião com cebola confitada
1h
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30 min
Cheesecake de morango no forno
4h
Macarons de chocolate
2h
Mousse de chocolate e menta
3h 15 min