Urządzenia i Akcesoria
越式鮮蝦湯粉絲
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
-
蒜頭2 粒
-
紅蔥頭30 克
-
油20 克
-
新鮮綜合菇類 任一種類,若超過2 公分可對半切100 克
-
10 克 薑新鮮香茅 (opcjonalnie) 用刀背拍開10 克
-
水1300 克
-
鹽1 茶匙
-
1 塊 蔬菜高湯塊蔬菜高湯醬 自製1 大匙
-
冬粉 預先泡水15 分鐘150 克
-
去殼蝦仁150 克
-
櫻桃番茄100 克
-
蔥 切蔥花10 克
-
香油10 克
-
豌豆莢100 克
-
新鮮香菜 切碎2 枝
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
957.5 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1137.6 kJ /
271.9 kcal
Tłuszcz
8.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
38.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
炎夏解方
10 Przepisów
Tajwan
Tajwan