Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 大匙 羅望子果肉
- 300 克 水
- 20 克 蒜頭
- 1 枝 新鮮檸檬香茅 ,取白色部份,切段
- 50 克 紅蔥頭
- 8 根 乾辣椒
- ½ 大匙 蝦醬
- 50 克 油
- 1 茶匙 咖哩粉 (魚咖哩粉)
- 100 克 蕃茄 ,切小塊
- 5 - 10 條 秋葵
- 500 克 新鮮鯧魚 ,切大塊
- 1 茶匙 糖
- ½ 茶匙 鹽
- 新鮮香菜, 少許,裝飾用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1396 kJ / 333 kcal
- Białko
- 23.273 g
- Węglowodany
- 9.181 g
- Tłuszcz
- 21.784 g
- Błonnik
- 3.449 g