Urządzenia i Akcesoria
Sambhar (Vegetable Dhall)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
toor dhall150 g
-
garlic cloves10
-
salt2 ½ tsp
-
water750 g
-
ghee3 tbsp
-
cumin seeds½ tsp
-
mustard seeds½ tsp
-
fenugreek seeds1 pinch
-
dried chillies soaked to soften3
-
curry leaves1 sprig
-
shallots250 g
-
asafoetida powder½ tsp
-
potatoes cut in cubes350 g
-
long beans cut in 4 cm length50 g
-
round purple eggplants ( approx. 1) , cut in cubes200 g
-
carrots cut in 4 cm length80 g
-
tomatoes cut in quarters250 g
-
cauliflower100 g
-
sambhar powder2 tbsp
-
vegetable stock powder1 tsp
-
coriander leaves chopped2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
661.3 mg
Białko
42.4 g
Kalorie
3713.9 kJ /
887.7 kcal
Tłuszcz
13.2 g
Błonnik
53.3 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
180.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pickled radishes (Thermomix® Cutter, using modes)
72 godz. 30 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40 min
Chilli Oil
1 godz. 25 min
Garlic Tahini Dip (Tarator)
5 min
Vada
2 godz. 35 min
Chilli paneer
30 min
Palak paneer
1 godz. 15 min
Vegetable Sambar
35 min
Rasam
20 min
Prawn Biryani
1 godz. 15 min