Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di acqua a temperatura ambiente
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 1 cucchiaino di miele di acacia
- 100 g di farina di grano saraceno, consentita da prontuario
- 300 g di farina senza glutine per pizza o pasta
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
Farcitura
- 100 g di Gorgonzola a pezzi
- 100 g di speck a fette
- 3 patate (300 g circa), pelate e a fettine sottili (2 mm circa)
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2845 kJ / 680 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 92.9 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Pasta sfoglia (senza glutine)
1 Std. 50 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Pasta frolla (senza glutine)
2ч. 45 мин.
Besciamella (senza glutine)
15 Min
Pane in cassetta (senza glutine)
13h 45min
Crêpes (senza glutine)
50 min
Pasta brisèe (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2 godz. 55 min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Piadina (senza glutine)
1 Std. 20 Min
Pasta per pizza (senza glutine)
2h 10 min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2 Std. 50 Min