Hackfleischpfannkuchen mit Salat

Hackfleischpfannkuchen mit Salat

3.9 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

Hackfleischpfannkuchen
  • Milch
    500 g
  • Eier
    3
  • Salz
    1 TL
  • Mehl
    300 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Rindergulasch (2-3 cm), angefroren
    500 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Öl
    20 g
Salat und Fertigstellung
  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Naturjoghurt
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zitronensaft (1 TL)
    5 g
  • Kopfsalat in mundgerechten Stücken
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 45 g
Kalorie 2731 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...