![Ajvar - Rote Paprikasauce Ajvar - Rote Paprikasauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B96B4C41-BA84-4CC0-B632-CA8ABA9ADB80/Derivates/9E78AA6F-7896-4C8B-9B5C-92D5D881CBEE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 rote Paprika, geviertelt, entkernt
- 1 - 2 Auberginen, halbiert
- 5 Knoblauchzehen
- 100 g Olivenöl
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3157 kJ / 755 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 29.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scharfe Aioli
10min
Bandnudeln
55min
Paprikacreme
30min
Curry-Ketchup
35min
Harissa-Gewürz
5min
Petersilie-Chili-Pesto
10min
Würzig eingelegtes Gemüse auf Vorrat - Haşlama Turşu
6h 40min
Eingelegte Pilze in Öl und Wein
45min
Paprika-Auberginen-Mus - Ajvar
1h 20min
Süß-scharfe Chilisauce
45min
Ajvar
1h
Ajvar - Paprika-Auberginen-Zubereitung
1h 20min