Geraardbergse Mattentaarten

5.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 porties

Składniki

  • verse volle melk
    1250 g
  • karnemelk bij voorkeur bio
    500 g
  • azijn
    1 tl
  • eiwitten
    2
  • zout
    1 snuifje
  • eierdooiers
    2
  • suiker
    100 g
  • vanillestokje zaadjes
    ½
  • amandelpoeder
    50 g
  • natuurlijk amandel extract (optioneel)
    ½ tl
  • bladerdeeg, kant en klare 8 vierkanten
    650 g
  • ei losgeklopt
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1018.3 mg
Białko 29.3 g
Kalorie 4601.4 kJ / 1099.8 kcal
Tłuszcz 68.9 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 29.5 g
Węglowodany 110.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...