Urządzenia i Akcesoria
Frangipanetaart
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 sneetjes
Składniki
-
boter voor invetten bakvorm
-
bloem voor bebloemen bakvorm
-
kruimeldeeg1 dosis
-
amandelen150 g
-
suiker2 el
-
boter in stukken + naar believen150 g
-
eieren2
-
suiker130 g
-
bloem50 g
-
½ tl vanille-extracthuisgemaakte vanillesuiker1 tl
-
bakpoeder1 tl
-
abrikozenjam (of smaak naar keuze)250 g
-
amandelen (opcjonalnie) in schilfers40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneetje
Białko
10.2 g
Kalorie
2498 kJ /
597 kcal
Tłuszcz
34.1 g
Błonnik
3.6 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tiramisu
5h 20min
Profiteroles
2h
Chocoladeglazuur (eenvoudige ganache)
20min
Suikerglazuur
Pas d’évaluation
Zoet kruimeldeeg
1h 50min
Kruimeldeeg
5min
Vislasagne met asperges en prei
1h 30min
Aardappelmuizen
Pas d’évaluation
Chocolade toffee cake
2h
Citroenmeringuetaart
2h 30min
Appelcake
1h
Melkbrood
2h 20min