Frangipanetaart

Frangipanetaart

4.4 23 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
10 sneetjes

Składniki

  • boter voor invetten bakvorm
  • bloem voor bebloemen bakvorm
  • kruimeldeeg
    1 dosis
  • amandelen
    150 g
  • suiker
    2 el
  • boter in stukken + naar believen
    150 g
  • eieren
    2
  • suiker
    130 g
  • bloem
    50 g
  • huisgemaakte vanillesuiker
    1 tl
    ½ tl vanille-extract
  • bakpoeder
    1 tl
  • abrikozenjam (of smaak naar keuze)
    250 g
  • amandelen (opcjonalnie) in schilfers
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sneetje

Białko 10.2 g
Kalorie 2498 kJ / 597 kcal
Tłuszcz 34.1 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...