Pikanter Kranz mit Oliven, Speck und Cheddarkäse

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen

Składniki

  • Milch
    350 g
  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt)
    50 g
  • Ei
    1
  • frische Hefe
    20 g
  • Hafermehl
    150 g
  • Reismehl Vollkorn
    150 g
  • Kartoffelstärke
    100 g
  • Tapiocastärke
    80 g
  • Xanthan-Gummi
    1 ½ EL
  • Salz
    10 g
  • Cheddar gewürfelt (2 cm)
    150 g
  • Speck (alle Sorten) gewürfelt (1 cm)
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel geviertelt
    50 g
  • Olivenöl
    20 g
  • rote Paprika in Stücke geschnitten (3 cm x 3 cm)
    80 g
  • Tomaten frisch oder aus der Dose, in Stücke geschnitten (2 cm)
    100 - 120 g
  • schwarze Oliven, entkernt in Scheiben geschnitten (0,5 cm)
    30 g
  • Eigelb
    1
    2 Esslöffel Milch
  • Sesamkörner schwarz
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 883 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 2206.8 kJ / 527.5 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...