Pizza Margherita
TM31 TM5 TM6

Pizza Margherita

4.5 (4 oceny)

Składniki

Pizzateig

  • 220 g Wasser, lauwarm
  • 1 TL Zucker
    lub 1 TL Backmalz
  • 20 g frische Hefe (½ Würfel), zerkrümelt
    lub 2 TL Trockenhefe (8 g insgesamt)
  • 400 g Brotmehl
  • 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 TL Salz

Belag für Margherita

  • 200 g Mozzarella, in Stücken
  • 250 g Tomaten, gewürfelt, aus der Dose
  • 2 - 3 Prisen Salz
  • 1 EL natives Olivenöl
  • 10 - 15 Basilikumblätter, frisch, in Stücke gerupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2544 kJ / 607 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy