Calzone Napolitano

5.0 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 unidades

Składniki

Masa
  • 450 g de agua
  • 20 g de levadura prensada fresca desmenuzada
  • 20 g de azúcar
  • aceite de oliva para engrasar
  • 700 g de harina de fuerza
  • 10 g de sal
Relleno
  • 400 g de mozzarella fresca
  • 120 g de tomate tamizado (passata)
  • 70 - 80 g de salami en rodajas
  • 2 - 3 ramitas de albahaca fresca
Salsa de tomate con pepperoni
  • 15 g de aceite de oliva
  • 50 g de pepperoni
  • 300 g de tomate tamizado (passata)
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 2161.7 mg
Białko 60.6 g
Kalorie 5291 kJ / 1264 kcal
Tłuszcz 47.9 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 21.9 g
Węglowodany 146.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...