Glutenfreier Apérokranz mit Speck, Oliven und Käse

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Milch
    350 g
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Ei
    1
  • frische Hefe
    20 g
  • Hafer-Vollkornmehl
    150 g
  • Reismehl und etwas mehr für die Arbeitsfläche
    150 g
  • Kartoffelstärke
    100 g
  • Tapioka
    80 g
  • Xanthan-Gummi
    1 ½ EL
  • Salz
    10 g
  • Cheddar gewürfelt (2 cm)
    150 g
  • Speck gewürfelt (1 cm)
    120 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebeln geviertelt
    50 g
  • rote Peperoni in Stücke geschnitten (3 cm x 3 cm)
    80 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Tomaten frisch oder aus der Dose, in Stücke geschnitten (2 cm)
    100 - 120 g
  • schwarze Oliven, entsteint in Scheiben geschnitten (0,5 cm)
    30 g
  • Eigelb
    1
    2 EL Milch
  • schwarze Sesamsamen
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 504.2 kcal / 2109.5 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 24.8 g
Węglowodany 56.4 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 10.7 g
Sód 820.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...