![Spinatwähe Spinatwähe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FCAC8BC9-0DF3-49B7-8137-2890696F1617/Derivates/e467a4e5-e1bf-43f4-b292-ade4e04e8e52.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Butter, kalt, in Stücken und etwas mehr zum Fetten
- 160 g Mehl
- 250 g Quark, mit 40 % Fettgehalt
- ¼ TL Backpulver
- ¾ TL Salz
- 60 g Gruyère, in Stücken
- 800 g Spinat, tiefgekühlt, gehackt
- 3 Eier
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2243 kJ / 538 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 32 g