Urządzenia i Akcesoria
鮮蝦番茄義大利麵
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 人份
Składniki
-
蒜頭12 克
-
橄欖油30 克
-
罐裝番茄碎 (1 罐)400 克
-
不甜白酒160 克
-
鹽2 茶匙
-
黑胡椒粉¼ 茶匙
-
10 克 新鮮九層塔新鮮羅勒10 克
-
乾燥奧勒岡1 小撮
-
糖½ 茶匙
-
去殼蝦仁250 克
-
水1500 克
-
乾義大利麵 直麵或細扁麵350 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
1544.6 mg
Białko
21.1 g
Kalorie
2063.1 kJ /
493.1 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
72.4 g