Urządzenia i Akcesoria
Crêpe-Vulkan mit Aperol-Lava
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
Teig
-
Milch260 g
-
Eier2
-
Mehl130 g
-
Butter weich, und etwas mehr zum Ausbacken40 g
-
Zucker20 g
-
Salz1 Prise
Erdbeer-Minz-Spiegel
-
Erdbeeren halbiert, und etwas mehr zum Garnieren200 g
-
Minze abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren5 g
-
Zucker10 g
-
Speisestärke3 g
Aperol-Lava und Fertigstellung
-
Orangen filetiert200 g
-
Erdbeeren halbiert100 g
-
Aperol80 g
-
Zucker30 - 40 g
-
Zimt1 TL
-
Chiliflocken2 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
109 mg
Białko
10 g
Kalorie
1739 kJ /
416 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 4/2025
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Triple-Kokos-Brownies
4 godz.
Hasen-Mini-Donuts
2 godz.
Beeren-Kranz mit Blüten
1 godz.
Apfelkuchen mit Streuseln
2 godz. 30 min
Schoko-Himbeer-Trifle
2 godz. 30 min
Nuss-Sahne-Torte
8 godz.
Konfetti-Cookies
1 godz. 30 min
Veganes Bananenbrot
1 godz. 30 min
Omas Zitronenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Klassischer Marmorkuchen
1 godz. 50 min
Cookie-Mascarpone-Dessert mit Weintrauben
30 min
Spekulatius-Frischkäse-Torte
2 godz. 30 min