Urządzenia i Akcesoria
Baklava-Käsekuchen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 Stück
Składniki
-
Pistazien, ungeschält, ungesalzen geröstet50 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Blätterteig (ca. 30 x 40 cm)6 Blätter
-
Frischkäse500 g
-
Sahne120 g
-
Zucker270 g
-
Eier3
-
Wasser120 g
-
Rosenwasser (opcjonalnie)20 g
-
Honig50 g
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Kardamomsamen2 - 3 Prisen
-
Pistazien, ungeschält, ungesalzen geröstet, zum Garnieren
-
Rosenblätter, getrocknet (opcjonalnie) zum Garnieren
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
220 mg
Białko
6 g
Kalorie
1597 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brokkoli-Speck-Taler
45 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
Focaccia mit Zwiebeln
2 godz.
Pita-Brot
2 godz.
Zitronenkuchen
2 godz.
Tiramisu
5 godz. 20 min
Enten-Pastilla
50 min
Tres Leches
2 godz.
Marokkanisches Dessertgebäck (Briouats)
35 min
Rübeli Spiralensalat mit Apfel, Feta & Nüssen
20 min
Pizzette mit Ziegenkäse
1 godz. 35 min
Thunfisch-Empanada (Pastete)
1 godz. 10 min