Blutorange und Campari-Dampfpudding

1.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

  • Blutorangen Schale entfernt, Fruchtfleisch in Segmente geschnitten
    200 g
    200 g Orange, Schale entfernt, Fruchtfleisch in Segmente geschnitten
  • Pomeranatsamen
    120 g
  • Honig
    20 g
  • Campari
    20 g
  • Gin
    20 g
  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt) in Stücken, plus extra zum Einfetten
    230 Gramm
  • Zucker
    230 g
  • Vanille-Extrakt, natürlich
    2 TL
  • Eier
    4
  • Milch
    120 g
  • Orangenschale gerieben
    3 TL
  • starkes Mehl plus extra für Mehl
    230 Gramm
  • Backpulver
    2 TL
  • Wasser
    1100 g
Vanille-Sauce
  • Eigelb
    6
  • Milch
    450 g
  • Zucker
    75 g
  • Vanilleschote
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 184.1 mg
Białko 11.5 g
Kalorie 2629.6 kJ / 628.5 kcal
Tłuszcz 31.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 72.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie