Urządzenia i Akcesoria
Gedämpfter Schokoladenkuchen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Portionen
Składniki
Schokoladenkuchen
-
flüssiges Karamell130 g
-
Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt) in Stücken, plus extra zum Einfetten120 g
-
Eier2
-
Milch100 g
-
Vanille-Extrakt, natürlich1 ½ TL
-
Zucker120 g
-
starkes Mehl plus extra für Mehl120 g
-
Kakaopulver30 g
-
Backpulver1 ½ TL
Flan
-
gezuckerte Kondensmilch200 g
-
Kondensmilch340 g
-
Eier4
-
Frischkäse110 g
-
Vanille-Extrakt, natürlich1 TL
-
Wasser1300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
156.8 mg
Białko
7.4 g
Kalorie
1151.6 kJ /
275.2 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
30.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Forelle einfach lecker
45 dk
Zitronensorbet
8sa 30 dk
Eistee-Sirup
30 dk
Frischkäse-Kräuter-Dip
10 dk
Erdbeer-Schoko-Milchshake
10 dk
Bananen-Schichtdessert
15 dk
Vier-Käse-Pizza
1sa 40 dk
Biskuittörtchen Opéra
24sa
Schoggi-Brownie mit Pepp
12sa
Napolitain Törtchen
1sa 40 dk
Muscheln nach Seemannsart
30 dk
Crème fraîche
12sa 5 dk