Gedämpfter Schokoladenkuchen

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
16 Portionen

Składniki

Schokoladenkuchen
  • flüssiges Karamell
    130 g
  • Butter, ungesalzen oder gesalzen (aus Kuhmilche hergestellt) in Stücken, plus extra zum Einfetten
    120 g
  • Eier
    2
  • Milch
    100 g
  • Vanille-Extrakt, natürlich
    1 ½ TL
  • Zucker
    120 g
  • starkes Mehl plus extra für Mehl
    120 g
  • Kakaopulver
    30 g
  • Backpulver
    1 ½ TL
Flan
  • gezuckerte Kondensmilch
    200 g
  • Kondensmilch
    340 g
  • Eier
    4
  • Frischkäse
    110 g
  • Vanille-Extrakt, natürlich
    1 TL
  • Wasser
    1300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 156.8 mg
Białko 7.4 g
Kalorie 1151.6 kJ / 275.2 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 30.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...