Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- butter, unsalted, to grease
- 1 orange, unpeeled, quartered
- 225 g butter, unsalted, in pieces
- 255 g sugar, to taste
- 15 g orange juice (opcjonalnie)
- 2 drop orange essential oil (opcjonalnie)
- 285 g all purpose white flour (see Tip)
- 3 egg, large (65-70 g)
- 2 teaspoon baking powder
- ¼ teaspoon baking soda
- ¼ teaspoon salt
- powdered sugar, to serve
- orange slices, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1396.6 kJ / 333.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 159.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Cake
4h 10min
Chewy Cacao Amaretti Cookie Kisses
1h 25min
Pistachio cream madeleines
24h 35min
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Rosé Cream Puff Pastry
3h 30min
Pull-Apart Dinner Rolls
2 godz. 15 min
Peach Hand Pies
1 Std. 50 Min
Steamed Applesauce Cake
1h
Banana Cream Pie with Wafer Crust (Metric)
1 godz. 35 min
Key Lime Madeleines
2 Std. 35 Min
Paris–Brest with praline cream
26h
Chocolate Batik Cookies
45 min