Whole Orange Bundt Cake
TM6 TM5

Whole Orange Bundt Cake

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • butter, unsalted, to grease
  • 1 orange, unpeeled, quartered
  • 225 g butter, unsalted, in pieces
  • 255 g sugar, to taste
  • 15 g orange juice (opcjonalnie)
  • 2 drop orange essential oil (opcjonalnie)
  • 285 g all purpose white flour (see Tip)
  • 3 egg, large (65-70 g)
  • 2 teaspoon baking powder
  • ¼ teaspoon baking soda
  • ¼ teaspoon salt
  • powdered sugar, to serve
  • orange slices, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1396.6 kJ / 333.8 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
17.2 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Błonnik
0.9 g
Sód
159.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy