Urządzenia i Akcesoria
Whole Orange Bundt Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 portion
Składniki
-
butter, unsalted to grease
-
orange unpeeled, quartered1
-
butter, unsalted in pieces225 g
-
sugar to taste255 g
-
orange juice (opcjonalnie)15 g
-
orange essential oil (opcjonalnie)2 drop
-
all purpose white flour (see Tip)285 g
-
egg, large (65-70 g)3
-
baking powder2 teaspoon
-
baking soda¼ teaspoon
-
salt¼ teaspoon
-
powdered sugar to serve
-
orange slices, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
159.9 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
1396.6 kJ /
333.8 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semprit Cookies
50 min
Creamy Turmeric Ginger Lemonade
5 min
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3 godz. 20 min
Soft Date Cake with Walnuts
1 godz. 10 min
Whole Lemon Olive Oil Bundt Cake
1 godz. 30 min
Thirty second whole orange cake
1 godz. 15 min
Quick Rise Basic Bread
45 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Waffle cones
35 min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Banana Nut Bundt Cake
1 godz. 30 min
Lemon Pound Cake
2 godz.