Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 gramů lišek, sušených
- 1000 gramů vody
- 2 polévkové lžíce polévkové zeleniny, sušené, (mrkve, celeru a pórku), na kousky
- 3 jarní cibulky, na kousky
- 40 gramů oleje
- 700 gramů moučných brambor, na kousky
-
2
kostky masového bujónu
lub 2 vrchovaté čajové lžičky dochucovací pasty, masové, domácí - 2 bobkové listy
- 1 - 2 čajové lžičky soli, dle chuti
- ½ čajové lžičky pepře, černého, mletého, dle chuti
- 1 čajová lžička cukru, krupice
- 150 gramů slaniny, na kostičky
- 100 gramů smetany
- 1 čajová lžička majoránky, čerstvé
- 3 polévkové lžíce čerstvé petržele, nasekané
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1436 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 10.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kulajda
40 min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1 Std. 35 Min
Kapustová polévka s pálivou klobásou
35 min
Vánoční houbová polévka s nudlemi
30 min
Fazolová polévka s klobásou
35 min
Rybí polévka se zeleninou
30 min
Žampiónová krémová polévka
20min
Provensálská hrachová polévka s pistou
11 Std. 20 Min
Huspenina
2 godz. 25 min
Hermelínová polévka se žampiónovou směsí
30 min
Ragú z kapra, paprik a rajčat
30 min
Kapustnica
1 Std. 15 Min