Tacos con verdure e fagioli

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 pezzi

Składniki

  • di pomodori
    200 g
  • di carote
    140 g
  • di zucchine (vedi suggerimento)
    160 g
  • di formaggio Gruviera a pezzi (2-3 cm)
    120 g
    120 g di formaggio Edam, a pezzi (2-3 cm)
  • di cipolle a metà
    50 g
  • di fagioli rossi in scatola prosciugato
    300 g
  • di acqua
    150 g
  • dado per brodo vegetale
    ½ cucchiaino
    ¼ cubetto brodo vegetale, (per 0,5 litri)
  • di concentrato di pomodoro
    20 g
  • di pepe di Cayenna macinato
    3 pizzichi
  • di sale a piacere
    ¼ - ½ di cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    3 pizzichi
  • taco shell
    6
  • peperoncino rosso, secco, macinato (opcjonalnie) per l'aspersione
  • di coriandolo fresco tritato
    10 g
  • di panna acida per guarnire
    100 g
  • lime a fette o a spicchi, per servire
    1

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 252 kcal / 1054 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 514 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...