Tacos con verdure e fagioli

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 pezzi

Składniki

  • 200 g di pomodori
  • 140 g di carote
  • 160 g di zucchine (vedi suggerimento)
  • 120 g di formaggio Gruviera a pezzi (2-3 cm)
    120 g di formaggio Edam, a pezzi (2-3 cm)
  • 50 g di cipolle a metà
  • 300 g di fagioli rossi in scatola prosciugato
  • 150 g di acqua
  • ½ cucchiaino dado per brodo vegetale
    ¼ cubetto brodo vegetale, (per 0,5 litri)
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • 3 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
  • ¼ - ½ di cucchiaino di sale a piacere
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 6 taco shell
  • peperoncino rosso, secco, macinato (opcjonalnie) per l'aspersione
  • 10 g di coriandolo fresco tritato
  • 100 g di panna acida per guarnire
  • 1 lime a fette o a spicchi, per servire

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 252 kcal / 1054 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 514 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...