Süsskartoffel-Cheesecake

Süsskartoffel-Cheesecake

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke

Składniki

  • Zucker
    80 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • starkes Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
    150 g
  • Eier
    4
  • Kakaopulver
    20 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Salz
    1 - 2 Prise
  • Wasser
    600 g
  • Süsskartoffel in Stücken (2-3 cm)
    300 g
  • Ricotta-Käse, frisch
    500 g
  • Frischkäse
    200 g
  • gezuckerte Kondensmilch
    160 g
  • Maismehl (Stärke) aus Mais
    20 g
  • Vanille-Extrakt, natürlich
    1 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 105 mg
Białko 6 g
Kalorie 851 kJ / 203 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie