Urządzenia i Akcesoria
塔香炒蛤蜊
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 人份
Składniki
-
薑10 克
-
蒜頭10 克
-
新鮮紅辣椒10 克
-
蔥 切小段30 克
-
蔭豆豉 (opcjonalnie) 以清水沖洗,瀝乾1 滿茶匙
-
油20 克
-
醬油15 克
-
糖1 茶匙
-
米酒30 克
-
水80 克
-
新鮮蛤蜊,已吐沙,洗淨500 克
-
九層塔40 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 人份
Sód
3843.1 mg
Białko
77.7 g
Kalorie
2957.5 kJ /
706.9 kcal
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
32.5 g