Crumble van Zomerfruit met Crème Anglaise

4.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portie

Składniki

Vulling
  • aardbeien gepeld, gehalveerd
    200 g
  • amandel likeur (optioneel)
    50 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukjes, plus extra voor het invetten
    30 gram
  • appels (alle soorten) geschild, met klokhuis, in stukjes gesneden (2 cm)
    200 g
  • braambessen (zie tip)
    200 g
  • kristalsuiker
    100 g
Crumble
  • hazelnoten
    50 g
  • amandelen
    50 g
  • bloem
    100 g
  • havervlokken
    50 g
  • kristalsuiker
    90 g
  • boter, ongezouten of gezouten (van koemelk) in stukken
    100 g
Crème anglaise
  • water
    1000 g
  • slagroom (ong. 48% vet)
    300 g
    300 g volle melk
  • eierdooiers
    5
  • kristalsuiker
    50 g
  • vanillestokje alleen zaden (zie tip)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 71.4 mg
Białko 1.6 g
Kalorie 612.8 kJ / 147.2 kcal
Tłuszcz 9.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...